X

Kwaremont Sluitingsprijs29/09/2019

Verslag Foto's Fotoservice

Echt Flandrien-weer tijdens Kwaremont Sluitingsprijs

Zondag heeft in barre weersomstandigheden in de Vlaamse Ardennen de Kwaremont Sluitingsprijs plaatsgevonden, de slotmanche van de Proximus Cycling Challenge.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.comis de officiële fotoservice van de Kwaremont Sluitingsprijs! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Met de Kwaremont Sluitingsprijs trekken we nog één keer door het hart van de Vlaamse Ardennen. We stippelden 4 routes uit die zowel bekende kleppers als enkele onbekende pareltjes aan doen. De familietocht van 33km gaat vooral over rustige vlakke wegen, geschikt voor iedereen dus! De 66 km trekt net als alle andere tochten na een vlakke aanloop naar de Oude Kwaremont. De helling die zijn naam leende aan het bekende wielerbier, mag uiteraard niet ontbreken. De 99 km zal al heel wat lastiger zijn, met passage over de Oude Kwaremont, maar ook de Kortekeer, Hotond en minder bekende Kokerellestraat. Wil je voor een laatste keer dit seizoen de kaap van de 100km ronden? Dan kies je voor de 132km, met als extra's de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg. De Kwaremont zal achteraf des te beter smaken!

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen.

 

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 132 km: 1062 hm
 • 99 km: 733 hm
 • 66 km: 357 hm
 • 33 km: 159 hm

Parcoursoverzicht

Points of interest

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Starten en aankomen doen we op de terreinen van Brouwerij De Brabandere, deze familiebrouwerij brouwt al bier sinds 1894 en lanceerde enkele jaren terug het ondertussen gekende Kwaremont bier. Naast het wielerbier brouwen ze heel wat andere karaktervolle bieren, gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en veel liefde.

Oude Kwaremont

Oude Kwaremont

Na een vlakke aanloop trekken alle tochten, met uitzondering van de 33 km, naar de Oude Kwaremont. Deze klassieker van formaat mag uiteraard niet ontbreken op onze tocht door de Vlaamse Ardennen. Met zijn 2,2 km hobbelige kasseien en een max. stijgingspercentage van 11,6% wordt het puffen.

Schapenberg

Schapenberg

De Kwaremont Sluitingsprijs probeert de gekende hellingen te combineren met minder bekende pareltjes, zo ook de Schapenberg! Deze helling is 1 van de steilste asfalthellingen in de Vlaamse Ardennen en komt uit op de top van de Hotond, maar is te smal om met het profpeloton te bedwingen. Daarom minder bekend, maar zeker niet minder lastig want met een max. stijgingspercentage van 21% kom je al in de buurt van de Koppenberg!

Rampe

Rampe

Nog zo een minder bekende helling is de Rampe, deze kasseihelling ligt zo goed als parallel met de Oude Kwaremont en vormt een mooie uitdaging voor de deelnemers aan de 99 en 132 km. Laat je niet in slaap wiegen door de vlakke aanloop, het venijn zit hem zeker in de staart met een max. stijgingspercentage van 14% op het einde van de klim.

Valkenberg

Valkenberg

Net na de bevoorrading in Brakel trekken we naar de Valkenberg. Deze helling hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, 550m de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!Kwaremont Kermesse

Kwaremont Kermesse

De Kwaremont Sluitingsprijs is meer dan fietsen alleen! Op de unieke site van Brouwerij De Brabandere sluiten we het wielerjaar af met een mooie tocht door de Vlaamse Ardennen, maar de brouwerij heeft nog heel wat meer in petto. Bij aankomst krijg je een gratis Kwaremont aangeboden en kan je het WK wielrennen in Yorkshire volgen op groot scherm. Daarnaast staan er heel wat activiteiten op de planning voor jong en oud, met animatie en springkastelen voor de kids en enkele leuke muzikale optredens. Voor ieder wat wils!

 

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton