X

Kwaremont Sluitingsprijs Challenge25/09/20 - 01/10/20

Challenge Routes Prijzen Editie 2019

Kwaremont Sluitingsprijs Challenge

Naar jaarlijkse traditie hadden we normaal gezien het wielerjaar afgesloten met de Kwaremont Sluitingsprijs op de site van Brouwerij De Brabandere in Bavikhove. We genieten er anders nog een laatste keer van de hellingen in de Vlaamse Ardennen en sluiten die prachtige dag op de fiets af met een Kwaremont in de hand en het WK wielrennen op groot scherm.

Jammer genoeg laat de huidige situatie ons niet toe om dergelijk event te organiseren, maar samen met Brouwerij De Brabandere en heel wat Kwaremont Koerse Kaffees in het hele land, hebben we een waardig alternatief voorzien, de Kwaremont Sluitingsprijs Challenge! Via het Keep Moving-platform bieden we je de mogelijkheid om 1 van de afstanden van de Kwaremont Sluitingsprijs virtueel af te leggen. Omdat je ondertussen de wegen bij je thuis wellicht kent zoals je broekzak, voorzien we ook een aantal gpx files van enkele mooie routes verspreid over het hele land. Op je pad vind je zeker en vast een Kwaremont Koerse Kaffee, zo kan je toch even het gevoel van vorig jaar herbeleven!

Als je de virtuele challenge voltooit krijg je van ons een digitale medaille die je kan delen op social media, maar dat is niet alles. Dankzij Kwaremont maak je kans op heel wat leuke prijzen, waar wacht je dus nog op? Hop, de fiets op!

Ik doe mee!

Routes

Dankzij de Kwaremont Koerse Kaffees over het hele land zal er bijna altijd wel een mooie route bij jou in de buurt te vinden zijn. Kort of lang, vlak of pittig? Aan jou de keuze!

 

Café Welkom - Antwerpen

Café Welkom biedt je de Rikkenrit aan, een prachtige rit langs Kempense boerenpaden en langs de standbeelden van Rik I en Rik II (Van Steenbergen-Van Looy).

Afstand: 90 km
Hoogtemeters: 191 m

Ontdek en download GPX

Café Coureur - Limburg

Op zondag 27/09 wordt het WK wielrennen betwist op en rond het Circuito di Imola. Daarom trekt de rit van aan Café Coureur richting het Circuit van Zolder waar Cipollini 18 jaar geleden wereldkampioen werd, na een ware demonstratie van de Italiaanse nationale ploeg.

Afstand: 79 km
Hoogtemeters: 320 m

Ontdek en download GPX

Peloton Café - Oost-Vlaanderen

Een prachtige rit met start in het Centrum van Oudenaarde die je via een paar kuitenbijters en bloedschone weggetjes van de ene authentieke bruine kroeg, naar het volgende prachtige café brengt.

Afstand: 90 km
Hoogtemeters: 1103 m

Ontdek en download GPX

Café Chasse Patate - West-Vlaanderen

De gekende Kwaremont Sluitingsprijs, maar dan met start en finish in Bavikhove Dorp. Keuze uit 4 afstanden, waarbij de langste afstanden gemaakt zijn voor echte Flandriens! De Kwaremont zal des te beter smaken aan de finish.

Afstanden: 33 - 66 - 99 - 132 km
Hoogtemeters: 159 m --> 1050 m

Ontdek en download GPX

Le Coffee Ride - Luik

De zwaarste rit van de Kwaremont Sluitingsprijs Challenge wordt een mix tussen prachtige valleien en de typische hellingen in de Ardennen. C'est la fête !

Afstand: 102 km
Hoogtemeters: 1756 m

Ontdek en download GPX

Eetcafé Velo - Vlaams-Brabant

Fiets in het spoor van Sven Nys langs zijn favoriete trainingsparcours op de weg. De sportieve fietslus van 93 km werd door Sven Nys zelf uitgetekend. Bereid je voor op een pittig traject met enkele flinke kuitenbijters. Je rijdt doorheen de mooiste landschappen van het Hageland en sluit de rit af aan het Eetcafé Velo!

Afstanden: 93 km
Hoogtemeters: 900 m

Ontdek en download GPX

Café Boutique - Heuvelland

Een snuifje Gent-Wevelgem : 100 kilometer afzien, 3 beruchte plugstreets (halfverharde stroken in en rond Ploegsteert) en 11 stevige hellingen met o.a. de Catsberg en de Zwarteberg, om te eindigen met een dubbele beklimming van de Kemmelberg

Afstand: 100 km
Hoogtemeters: 1200 m

Ontdek en download GPX

Prijzen

Als je de Kwaremont Sluitingsprijs Challenge voltooit, ontvang je niet enkel je digitale medaille via mail om te delen via social media, maar je maakt ook kans op heel wat leuke prijzen!

 • Bezoek aan Brouwerij De Brabandere voor 10 personen
 • 1 Grote fles Kwaremont 6L
 • 1 Groot glas Kwaremont 3L
 • 1 Metalen bak Kwaremont (vuurkof, bak & BBQ; all-in-one)
 • 2 Geschenkverpakkingen Kwaremont

Ik doe mee!

Foto's editie 2019

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton