X

Kwaremont Sluitingsprijs Challenge03/10/2021

Info Inschrijven

Kwaremont Sluitingsprijs Challenge

Op zondag 3 oktober staat de laatste rit van de Proximus Cycling Challenge op het programma, de Kwaremont Sluitingsprijs! Van op de site van Brouwerij De Brabandere in Bavikhove vertrekken we voor de laatste keer dit seizoen voor een tocht door de Vlaamse Ardennen en sluiten we het seizoen af in stijl. Bij aankomst krijg je een gratis welverdiende Kwaremont, aangeboden door Brouwerij De Brabandere. Je kan kiezen uit 4 afstanden; 33, 66, 99 en 132 km.

We houden de afstanden bewust relatief kort, zodat je tijdig terug bent aan de finish, want op 3 oktober staat ook Parijs-Roubaix op het programma. Bij aankomst wacht je dus niet enkel een frisse Kwaremont op, maar ook een gezellige namiddag op de site van Bouwerij De Brabandere met Parijs-Roubaix uitgezonden op groot scherm, ambiance verzekerd!

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Met de Kwaremont Sluitingsprijs trekken we nog één keer met de wegfiets door het hart van de Vlaamse Ardennen. We stippelden 4 routes uit die zowel bekende kleppers als enkele onbekende pareltjes aan doen. De familietocht van 33 km gaat vooral over rustige vlakke wegen, geschikt voor iedereen dus! De 66 km trekt net als alle andere tochten na een vlakke aanloop naar de Oude Kwaremont. De helling die zijn naam leende aan het bekende wielerbier, mag uiteraard niet ontbreken. De 99 km zal al heel wat lastiger zijn, met passage over de Oude Kwaremont, maar ook de Kortekeer, Hotond en de minder bekende Kokerellestraat. Wil je voor een laatste keer dit seizoen de kaap van de 100 km ronden? Dan kies je voor de 132 km, met als extra’s de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg. De Kwaremont zal achteraf des te beter smaken!

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn en de gpx-file van je tocht krijg je voor aanvang van je cyclo in je mailbox.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste punten.

 

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 132 km (1257 hoogtemeters)
 • 99 km (846 hoogtemeters)
 • 66 km (402 hoogtemeters)
 • 33 km (174 hoogtemeters)

Points of interest

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Starten en aankomen doen we op de terreinen van Brouwerij De Brabandere, deze familiebrouwerij brouwt al bier sinds 1894 en lanceerde in 2010 het ondertussen gekende Kwaremont bier. Naast het wielerbier brouwen ze heel wat andere karaktervolle bieren, gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.

Oude Kwaremont

Oude Kwaremont

Na een vlakke aanloop trekken alle tochten, met uitzondering van de 33 km, naar de Oude Kwaremont. Deze scherprechter uit de Ronde van Vlaanderen mag uiteraard niet ontbreken op onze tocht door de Vlaamse Ardennen. Met zijn 2,2 km hobbelige kasseien en een maximum stijgingspercentage van 11,6% wordt het puffen geblazen.

Schapenberg

Schapenberg

De Kwaremont Sluitingsprijs probeert de gekende hellingen te combineren met minder bekende pareltjes, zo ook de Schapenberg! Deze helling is één van de steilste asfalthellingen in de Vlaamse Ardennen en komt uit op de top van de Hotond, maar is te smal om met het profpeloton te bedwingen. De helling is daarom minder bekend, maar zeker niet minder lastig, want met een maximum stijgingspercentage van 21% kom je al in de buurt van de Koppenberg!

Rampe

Rampe

Nog zo een minder bekende helling is de Rampe, deze kasseihelling ligt zo goed als parallel met de Oude Kwaremont en vormt een mooie uitdaging voor de deelnemers aan de 99 en 132 km. Laat je niet in slaap wiegen door de vlakke aanloop, het venijn zit hem zeker in de staart met een maximum stijgingspercentage van 14% op het einde van de klim.

Valkenberg

Valkenberg

Voor de deelnemers aan de 132 km hebben we nog een klassieker van formaat in de aanbieding, net na de bevoorrading in Brakel trekken we naar de Valkenberg. Deze helling hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, 550 meter de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!Kwaremont

Brouwerij De Brabandere

De Kwaremont Sluitingsprijs is meer dan fietsen alleen! Op de unieke site van Brouwerij De Brabandere sluiten we het wielerjaar af met een mooie tocht door de Vlaamse Ardennen, maar de brouwerij heeft nog heel wat meer in petto. Bij aankomst krijg je een gratis Kwaremont aangeboden en kan je dé kasseiklassieker Parijs-Roubaix live volgen op groot scherm. Er zullen ook foodtrucks worden voorzien om de energietank weer bij te vullen en als muzikale afsluiter zullen de Kwaremont Brodders zorgen voor een heerlijke sfeer!

 

Inschrijven

Scan & Ride

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Kwaremont Sluitingsprijs.

Tarieven 33 km 66 km 99 km 132 km
Voordeeltarief (t.e.m. 20/09) €10 €16 €18 €18
Standaardtarief (na 20/09)* €13 €19 €21 €21

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Leden van Cycling Vlaanderen, Peloton Cycling Team en de FCWB genieten van het voordeeltarief ongeacht hun moment van inschrijving.

Bekijk hier het deelnamepakket

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

Omwille van de geldende Covid-19 maatregelen is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven. De online inschrijvingen sluiten 1 dag op voorhand of tenzij eerder volzet.

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Praktische info

Deelnamepakket

 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met sportvoeding - en drank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand aan de start, op de bevoorrading en op het parcours
 • Kadersticker met vermelding van hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Een gratis Kwaremont 6.6% of 0.3% bij aankomst

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Brouwerij De Brabandere
Rijksweg 33
8531 Bavikhove

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle deelnemers per dag verspreid starten in meerdere tijdsslots. Bij je inschrijving kan je het gewenste tijdsslot kiezen waarbinnen je vrij kan starten.

 • 132 km: 08u00 - 09u30
 • 99 km: 08u00 - 11u00
 • 66 km: 09u00 - 11u00
 • 33 km: 09u30 - 11u00

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Bevoorrading

 • 132 km: 3 bevoorradingen
 • 99 km: 2 bevoorradingen
 • 66 km: 1 bevoorrading
 • 33 km: bevoorrading bij de start

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de inschrijvingen.

Meer info volgt binnenkort.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de achterkant van je stuurplaatje.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

Label "M/V OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "M/V OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Vergeet niet te drinken!

Wanneer je sport in de zomerse warmte, verliest je lichaam veel water en minerale zouten. Daarom moet je blijven hydrateren om het verlies aan vocht tegen te gaan en comfortabel te kunnen blijven sporten.

Eens je dorst krijgt, is het al te laat. Drink daarom voor, tijdens en na het sporten voldoende water. Voor je gaat sporten anticipeer je op het vochtverlies dat je gaat oplopen, tijdens het sporten vul je het vochtverlies door transpiratie aan, en daarna blijf je drinken om een vochttekort te vermijden. Dus onthou: drinken, drinken, drinken!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton